Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden doğrulama

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya ve medya organlarında “Afganların Pendik Plajı’nda askeri eğitim aldığı” iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

Merkez, Dezenformasyon Bülteni’nin 89. sayısını yayımladı.

Bültende, “İstanbul Büyükçekmece’de 11 yaşındaki erkek çocuğun bir Suriyeli tarafından defalarca bıçaklandığı” iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Büyükçekmece ilçesi Ulus Mahallesi’nde meydana gelen olayda 13 yaşındaki Türk vatandaşı ECY’nin, 12 yaşındaki yabancı uyruklu MK’yi bıçakla yaraladığı belirtilen bültende, ECY’nin zanlının olduğu yerde yapılan incelemelerde yakalandığı belirtildi. Olay yeri ve çevresi ile MK’nin adresi belirlendi. Yapılan kontrolde hafif yaralı olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Bültende, hastanedeki tedavisinin ardından işlemleri için polise sevk edilen MK’nin, sokakta yürürken daha önce tanımadığı bir kişinin yanına geldiğini, elini üzerine koyduğu belirtildi. cebinden çıkardığı bıçakla omzundan yaraladı.

Sosyal medya ve medya organlarında yer alan “Afganların Pendik Plajı’nda askeri eğitim aldığı” tezinin doğru olmadığı vurgulanan bültende, “İddiaya konu olan görüntülerde, spor Çalışmayı yürüten kişilerin, Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen BABUR korvetinin test ve eğitim faaliyetleri için İstanbul Tersanesi Komutanlığı’na görevlendirilen Pakistanlı DZKK personeli olduğu belirlendi. Asılsız iddialara itibar etmeyin.”

“Türkiye uyuşturucu baronlarını iade etmeyi reddetti” iddiası

Bazı sosyal medya hesaplarında “Türkiye, Interpol’ün aradığı uyuşturucu baronlarını kırmızı bültenle iade etmeyi reddetti” tezinin asılsız olduğu aktarılıyor. 2 Ağustos 2023 tarihinde şüphelilerin kayıtları oluşturulduktan sonra her iki şüphelinin de Türk vatandaşlığının iptal edildiği belirtildi.

Bültende, şüphelilerden FS’nin 8 Ağustos 2023’te Bodrum’da yakalanarak 23 Ağustos’ta tutuklandığı, bir kişinin daha yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü bildirildi.

“DEAŞ’ın Türkiye’deki önemli isimlerinden oluşan kampın Gaziantep’te olduğu” iddiası

Bültende, bazı medya kuruluşlarında yer alan görüntülere ilişkin “DEAŞ’ın Türkiye’deki önemli isimlerinin kampının Gaziantep’te olduğu” iddiasının doğru olmadığı vurgulanırken, söz konusu görüntülerin DEAŞ’ın kampında çekildiği belirtildi. Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’de olduğu ve kampının 2014 yılında ele geçirildiği belirtildi. Gaziantep’te olduğu yönündeki tezlerin ise tamamen asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Trabzon’da bir esnafın dükkanının önüne koyduğu cansız mankenlerin, Atatürk baskılı tişört giydirildiği için polis tarafından kaldırıldığı” iddiasının yanlış olmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: kayıt edilmiş:

“Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Kunduracılar Caddesi’nde işyerlerinin düzen ve düzeni sağlamak ve yaya trafiğini engellemek amacıyla dışarıya herhangi bir eser koyması yıllardır yasaklanmıştır. Bu durum sokak esnafı tarafından da bilinmektedir. İş yerinin önüne 2 adet ölü model yerleştirdiği bilgisi üzerine polis birimi gerekli uyarıyı yaparak, kurallara aykırı olarak yola konulan modellerin kaldırılmasını talep etti. baskılı kıyafetlerle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu